Kisállat szállítás

Cégünk költözés esetén kutya, macska, vadászgörény, papagáj szállítását is vállalja. Útlevélköteles állatokat kizárolag London és Budapest között.  Egyéb kisállatokat, házikedvenceket pedig, mindkét irányból tudunk szállítani, 22-24 órás utazási idővel.

Kutya és macska szállítást csak Londonból tudunk, Budapest irányába vállalni.

Igény esetén más fajba tartozó házikedvencek utaztatásáról is gondoskodni tudunk. Írja meg, hogy kedvence milyen fajba tartozik és kérje egyedi árajánlatunkat ide kattintva.

Az állatokat gazdi nélkül szállítjuk, és balesetvédelmi okokból minden esetben a raktérben tartózkodnak. EU által előírt és a testmagassághoz megfelelő ketrecben szállítunk minden kedvencet.Sétáltatást, pórázon a megállások alkalmával 4 óránként biztosítunk.

FONTOS: Nem vállaljuk a Washingtoni Egyezmény (CITES, azaz a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény) hatálya alá eső állatok szállítását.

Egy transzporttal minden esetben csak egy helyről származó állatokat szállítunk, így Önnek nem kell aggódnia amiatt, hogy kedvencei az út során fölösleges stressznek lesznek kitéve és idegen állatokkal kerülnek egy légtérbe. Transzportonként maximum 1-1 állat szállítását vállaljuk.Az alábbi tudnivalók kizárólag kutya, macska és vadászgörény szállítására vonatkoznak és az oldal készítésekor érvényes jogszabályi előírásoknak megfelelő intézkedéseket tartalmazzák.A szabályok változását figyelembe véve, kérjük, minden esetben tájékozódjon az aktuális előírásokról az állategészségügyi hatóságoknál (a Magyar Állatorvosi Kamara honlapján), állatorvosánál vagy a célország követségén!Fontos, hogy amennyiben háziállata még nem rendelkezik útlevéllel, legalább az utazás előtt 1 hónappal kezdje meg a felkészülést, mivel abban egy 21 napos kötelező várakozási idő is szerepel. További információ, hogy 3 hónaposnál fiatalabb állatot nem szállítunk.

Cégünk 2017 Január 1-től csak Londonból vállal hazaköltözés esetén Budapestig, útlevél köteles állatok szállítását. Egyéb infókért kérjük hívjon minket bizalommal, vagy küldjön email.

Az állatszállítás menetét és jogi kötelezettségeket Magyarországról Nagy-Britanniába való szállítás esetén, tájékoztató jelleggel fenthagytuk weblapunkon.

  1. Állatorvosának az állatot egyedi azonosítóval, azaz (ISO 11784, illetve 11785) mikrochippel kell ellátnia és állatútlevelet kell kiállítania számára.
  2. A mikrochip behelyezése után (semmiképpen sem előtte!) az állat veszettség elleni védőoltást kap. Kedvencének hiába van érvényes veszettségoltása, ha korábban nem volt mikrochipje – a chipezés után a veszettség elleni oltást meg kell ismételni. A veszettségoltás bevezetésre kerül az állat útlevelébe.
  3. A veszettségoltás után MINIMUM 21 napot kell várni, mielőtt az állat külföldre indulhat. (Ugyanekkor a veszettségoltás nem lehet 1 évnél régebbi sem, tehát ha kedvence korábban már rendelkezett mikrochippel és a chipezés után beadott veszettségoltással, de az oltás és a tervezett angliai határátlépés között 365 napnál több telt el, az oltást meg kell ismételni és a plusz 21 napot ki kell várni. FIGYELEM! Egyszer oltott kölyökkutyák esetében a veszettségoltás érvényessége mindössze 6 hónap!)
  4. A Nagy-Britannába történő belépés időpontja előtt minimum 24, maximum 300 órával (1-5 nap) az állatnak újabb állatorvosi vizsgálaton kell átesnie, melynek során (az Unióban engedélyezett féreghajtóval) Echinococcus elleni kezelést kap, amit az állatorvos bevezet az állatútlevélbe.(7.oldal)  Az útlevélbe a beadás pontos ideje (óra, perc) szerepel és a határon eszerint ellenőrzik a féreghajtás érvényességét. Az állatorvos igazolja továbbá, hogy az állat egészséges és útra bocsájtható állapotban van és ezt is bevezeti az állatútlevélbe.

 

Nagy-Britanniából (London) Magyarországra (Budapest) az általános Európai Uniós jogszabályoknak megfelelően lehet állatot utaztatni. Az állatnak rendelkeznie kell érvényes állatútlevéllel, egyedi azonosítóval (mikrochippel), érvényes (21 napnál régebbi de 365 napnál nem régebbi) veszettségoltással és megfelelő érvényes féreghajtással, amely az állatútlevélben feltüntetésre került. Kérjük, hogy utazás előtti napon az állatnak ne adjanak enni, és átadáskor pórázt, vizestálat, száraztápot és ha szükséges szájkosarat is mellékeljenek A szállítási idő London - Budapest között forgalomtól függően 22-24 óra.

Kutya, macska vagy vadászgörény szállítása esetén a megrendelést követően az alábbi adatokra van szükségünk:
- az útlevélben szereplő tulajdonos neve, és címe
- az állat útlevélben szereplő születési dátum
- az állat pontos chip száma és neve

Az új jogszabályok szerint "Owner Declaratio Form"-ot kell az útlevél mellé csatolnunk. Az ügyintézést teljes mértékben mi intézzük.