Csomagolás

Csomagjait kizárólag névvel ellátott, zárt dobozban, bőröndben vagy erős anyagú zsákban vesszük át. Kérjük, ha a címkézést Ön végzi, a címkét jól látható módon helyezze el.

Ne fájjon a feje – bízza ránk a csomagolást!

belsokep-csomagolas1Nemzetközi szállítás esetén rendkívül fontos, hogy értékei megfelelően, sérülésmentesen legyenek becsomagolva. Mi hiába óvjuk dobozait a külső sérülésektől, ha a hosszú út, rázkódás során a dobozokban egymáshoz koccanó, mozgó, csiszolódó tárgyak sérüléseket okoznak egymásban.

Cégünk ezért egyedülálló szolgáltatással áll rendelkezésére: vállaljuk, hogy költözése előtt bútorait, ruháit, személyes tárgyait megfelelő módon, általunk biztosított, új csomagolóanyagokkal becsomagoljuk.

Csomagolási szolgáltatásunk óradíjas és annak függvénye, hogy hány munkatársunk végzi.

Amennyiben Ön szeretné értékeit becsomagolni, de nincs hozzá megfelelő csomagolóanyaga, igény esetén természetesen ezeket is biztosítjuk, legyen szükség dobozra, fóliára vagy akár speciális csomagolóanyagokra.

Csomagolási tippek, trükkök, praktikák

Az alábbi listából megtudhatja, mit hogyan célszerű és biztonságos becsomagolni a nemzetközi szállításhoz illetve költöztetéshez.

Konyha

belsokep-csomagolas2Az edényeket, poharakat, tányérokat célszerű kisebb dobozokba csomagolni. A törékeny tárgyakat újságpapírba vagy buborékos fóliába göngyölve helyezzék a dobozokba. Ha egy dobozba komplett étkészletet pakol, a tányérok kerüljenek alulra, a törékenyebb poharak, bögrék pedig felülre. A dobozt erős ragasztóval zárja le, és bizonyosodjon meg róla, hogy alul sem nyílhat ki, amikor felemeli. A dobozra jól láthatóan írja rá: TÖRÉKENY.

Tipp: Extra védelmet nyújthat poharainak, ha újságpapírba göngyölve egy nagyobb lábosba helyezi el őket, majd a fedőt ragasztószalaggal rögzíti a láboson.

Nappali

A könyveket, CD-ket, DVD-ket szintén kisebb dobozokba érdemes csomagolni.

A dísztárgyak, üvegek, kerámiák minden esetben papírba vagy buborékos fóliába csomagolva kerüljenek dobozokba.

Elektronikai cikkeket lehetőleg eredeti dobozukban szállítsuk. Amennyiben az eredeti doboz nincs meg, akkor ezeket a tárgyakat méretüknek megfelelő dobozban helyezzük el egyedileg és ne pakoljunk rájuk semmit.

A szőnyegeket csavarjuk fel, oly módon, hogy alsó részük kerüljön kívülre. Ragasztószalaggal rögzítsük a gurigát, hogy ne nyíljon szét szállításkor.

Tipp: A feltekert szőnyeg egyik végére húzzunk egy tiszta szemeteszsákot vagy zacskót, amit ragasztószalaggal szorosan körbetekerünk, hogy ne lifegjen. Így a mozgatás során a szőnyeg letehető anélkül, hogy a széle a földdel érintkezne, piszkolódna.

belsokep-csomagolas3A lámpákat, csillárokat lehetőség szerint szedjük szét és darabokban burkoljuk papírba, buborékos fóliába vagy egyéb csomagolóanyagba.

Képek szállítása esetén több hasonló méretű képet papírral elválasztva össze lehet egymással csomagolni – így védik egymást az esetleges sérülésektől. A csomagra írjuk rá: TÖRÉKENY.

Bútorokat, nagyobb üvegeket buborékos fóliával javasolt becsomagolni.

Egyéb nagyobb tárgyak esetén cégünk pokrócokat biztosít a szállítás során.

Ruháit nagyobb dobozba vagy erős zsákokba is csomagolhatja. Hajtsa vagy göngyölje össze őket és töltsön meg annyi zsákot, amennyiben kényelmesen elférnek – szükségtelen őket összenyomni.

A gyermekjátékok szintén szállíthatóak zsákban, dobozban  – nem igényelnek különösebb óvintézkedést a csomagolás során.

Növények szállítása erős, nyitott dobozban vagy ládában történjen.

Egyéb berendezési tárgyak (például ülőgarnitúra, fotelek, ágyak, matracok) kizárólag fóliával betakarva, leragasztva kerülnek szállításra, hogy ne érhesse őket sem por, sem nedvesség.